השתלות עצם

השתלת עצם – בחירת רופא מומחה היא המפתח להצלחה!

השתלת עצם מתבצעת כאשר יש צורך בהשתלת שתלים דנטליים, אך בעצם הלסת חסרה עצם ברמה מספקת כדי לקלוט ולתמוך בשתל. לעתים, ניתוח להשתלת עצם יבוצע כטיפול מונע כדי למנוע המשך ספיגה של העצם כמו למשל אחרי עקירת שיניים.  בחירת רופא  מומחה, בעל ידע רב ומנוסה בתחום,  יגדילו את סיכויי ההצלחה. ד"ר גיא כרמלי סיים את לימודי הרפואה בהצטיינות ועבר הכשרה מקיפה בתחום בארץ ובעולם.

img3

השתלת עצם – ארבעה דברים שחשוב לדעת

אובדן העצם עלול לקרות כתוצאה מתהליכים זיהומיים בחניכיים, חוסר מולד של שיניים, קרבה של רכס העצם לסינוס שמעל שורשי השיניים בלסת העליונה, לאחר ניתוח להסרת גידול, לאחר ריפוי של נזקים בעקבות חבלה כמו תאונה, בשל תהליכים ביולוגיים הקשורים לגנטיקה המשפחתית ועוד.

לפני שמשתילים שתלים דנטלים, חייבים לוודא כי השתל יהיה מוקף מכל צדדיו ברקמת עצם שתקלוט  אותו לתוכה ותתמוך ותאפשר לו להיות פונקציונאלי ועמיד בתהליך הלעיסה.  השתלת עצם פותרת את הבעיה במקרים שבהם אין מספיק עצם בלסת כדי למלא את הצרכים הנ"ל.

יש סוגים שונים של חומרים המשמשים להשתלה. מקור העצם יכול להיות מתוך חלל הפה של המטופל, מהחלק האחורי של הלסת או מאיברים אחרים בגוף. השיטה הנפוצה ביותר היא שימוש בעצם המופקת ממקור חיצוני בצורת גרגירים קטנים או גוש.

חומרי המילוי אינם מזוהים על ידי הגוף כגוף זר, ברוב הפעמים הם נקלטים היטב ומאפשרים לעצם להיבנות יחד אתם או במקומם. ההחלטה באיזה חומר לבחור ניתנת לשיקול דעתו של הרופא בהתאם לנתונים ולממצאים העומדים בפניו.

הטיפול מבוצע בהרדמה מקומית, ולעתים נדירות בהרדמה כללית, הוא נמשך בין ארבעים וחמש דקות ועד תשעים דקות בממוצע. חשוב להקפיד על היגיינה ועל סטריליזציה גבוהה במרפאה כדי למנוע זיהומים. לאחר סיום הטיפול והתאוששות קלה, תוכלו לשוב לביתכם.

תהליך ההחלמה נמשך בין שישה עד עשרה חודשים. שבועיים לאחר הטיפול תידרשו להגיע למרפאה לביקורת. רק לאחר שהעצם המושתלת תיבנה מחדש, יוכל הרופא לבצע השתלת שתל דנטאלי.

לעתים ניתן לאחד בין השתלת עצם והחדרת שתל. הרופא יחליט אם לשלב את שני הטיפולים ביום אחד בהתאם לאיכות העצם ולזמינותה.

השתלת עצם – הכול על תהליך ההשתלה

לפני ביצוע ההשתלה תידרשו לבצע מספר צילומי פה, לנקות את אבנית השיניים ולסלק את מוקדי הזיהום והעששת בפה. אם אתם לוקחים תרופות באופן קבוע, עליכם לדווח לרופא, ייתכן והרופא ישנה את המינון של התרופות או יפסיק אותן לתקופה קצרה.

העישון מעכב ומקטין את סיכויי ההצלחה של הטיפול.

מספר ימים לאחר הניתוח ייתכנו שטפי דם, דימומים, כאבים ונפיחות. כל התופעות האלו אמורות לחלוף כעבור כשבוע ימים. חשוב מאוד להקפיד על היגיינת הפה כדי למנוע זיהומים ולקחת אנטיביוטיקה לפי הוראות הרופא.

לאחר השתלת העצם יש להימנע במשך מספר ימים מאכילת אוכל מוצק וחם מדי, חשוב להימנע מפעילות גופנית מאומצת.

אם אתם מרכיבים שיניים תותבות, שלמות או חלקיות, יש לקבל הנחיות מהרופא  כדי למנוע לחץ על העצם הנבנית ולאפשר את היקלטותה.

סיכויים, סיכונים ותופעות לוואי

סיכויי הצלחת הטיפול גבוהים מאוד. רק במקרים בודדים העצם המושתלת אינה נקלטת בפה בשל זיהום, לחץ חיצוני על העצם או בשל חשיפה ותזוזה של העצם. מחלות כרונית, כמו למשל סוכרת, מקטינות את אחוזי ההצלחה. הסיבוך העיקרי בהשתלת עצם הוא זיהום. כדי למנוע זיהומים יש להקפיד כי הטיפול יבוצע בסביבה סטרילית, לקחת אנטיביוטיקה לאחר הטיפול ולשמור באופן קפדני על היגיינת הפה.

אל תסתבכו ואל תסתכנו. הדרך הטובה ביותר להימנע מסיבוכים או מסיכונים היא בחירה נכונה של רופא חניכיים מומחה. צרו קשר עם ד"ר כרמלי ותיהנו מטיפול מסור, מקצועי ומוצלח