אובדן עצם עלול לקרות כתוצאה מתהליכים דלקתיים בחניכיים, חוסר מולד של שיניים, קרבה של רכס העצם לסינוס שמעל שורשי השיניים בלסת העליונה, לאחר ניתוח להסרת גידול, לאחר ריפוי של נזקים בעקבות חבלה כמו תאונה, בשל תהליכים ביולוגיים הקשורים לגנטיקה המשפחתית.
השתלת עצם מתבצעת כאשר יש צורך בהתקנה של שתלים דנטליים, אך הלסת חסרה עצם ברמה מספקת כדי לקלוט ולתמוך בשתל.
ההערכה הטרום ניתוחית מבוצעת עם צילום הדמיה CT כך ניתן להחליט אם את השתלת העצם יש לבצע כטיפול מקדים להתקנת השתלים או בו זמנית יחד עם התקנת השתלים. לעתים, ניתוח להשתלת עצם יבוצע כטיפול מונע כדי למנוע המשך ספיגה של העצם כמו למשל אחרי עקירת שיניים.
בניתוח להשתלת עצם מתבצע שימוש בתחליפי עצם. ישנם מצבים בהם נעשה שילוב של איסוף עצם עצמית מהמטופל יחד עם תחליף עצם. ההחלטה באיזה חומר לבחור ניתנת לשיקול דעתו של הרופא בהתאם לנתונים ולממצאים העומדים בפניו. על מנת להעניק טיפול רפואי בטוח ומיטבי במרפאתנו נעשה שימוש אך ורק בתחליפי העצם הבטוחים והנחקרים ביותר בעולם.
משך הטיפול – כשעה, לאחר סיום הטיפול תוכלו לשוב לביתכם. שבועיים לאחר הטיפול תידרשו להגיע למרפאה לביקורת. לאחר שהעצם המושתלת תיבנה מחדש, יוכל הרופא לבצע השתלת שתל דנטאלי. לעתים ניתן לאחד בין השתלת עצם והחדרת שתל. הרופא יחליט אם לשלב את שני הטיפולים ביום אחד בהתאם לאיכות העצם ולזמינותה.
סיכויי הצלחת הטיפול גבוהים מאוד. הסיבוך העיקרי בהשתלת עצם הוא זיהום. כדי למנוע זיהומים יש להקפיד כי הטיפול יבוצע בסביבה סטרילית, להקפיד על ההנחיות שניתנות ע"י הצוות ולשמור באופן קפדני על היגיינת הפה.