השתלות שיניים

השתלות שיניים – להחזיר לפה את המראה האסתטי ואת התפקוד הטבעי

השתלת שיניים היא פריצת דרך ששינתה את עולם רפואת השיניים. ההצלחה הגדולה של טיפולי השתלות שיניים אינה מוטלת בספק. מאות פרסומים רפואיים ונתונים סטטיסטיים מעודכנים מוכיחים כי אחוזי ההצלחה של השתלות השיניים עומדים על למעלה מתשעים אחוז. הצלחת הטיפול מתחילה באבחון נכון, בבחירת השיטה המתאימה ביותר להשתלה ובבחירת המומחה הטוב ביותר. אל תיקחו סיכונים, צרו קשר עם ד"ר גיא כרמלי, כי גם לכם מגיע את הטוב מכולם.

  img4

השתלות שיניים – כל הסיבות שישכנעו גם אתכם לעבור השתלת שיניים

השתלת שיניים מחזירה לכל מטופל את היכולת ללעוס ולתפקד בצורה הטובה ביותר. מחקרים רפואיים הוכיחו כי יכולת הלעיסה של מטופלים המרכיבים שיניים תותבות פחותה בהרבה מיכולת הלעיסה של מטופלים שעברו השתלת שיניים.

השתלת שיניים משפרת את המראה האסתטי. בכל גיל תוכלו להתהדר בשיניים לבנות יפות וזוהרות. פה חסר שיניים מאופיין במראה מזדקן של הפנים והשפתיים, השתלת שיניים מחזירה את המראה הצעיר והרענן ואת הרגשת הביטחון העצמי.

השתלת שיניים אינה הורסת את השיניים הסמוכות. אין צורך לבצע השחזה ולהסיר שכבת שן מהשיניים הסמוכות, כמו בהרכבת גשר, למשל. השתלת שן חסרה יכולה להתבצע בכל מקום בפה, בלסת העליונה, בלסת התחתונה, בחלק הקדמי או בחלק האחורי של הלסת.

img5

 

השתלת שיניים – על ההליך

השיטה הקלאסית של השתלת שיניים מתבצעת בשלושה שלבים, שלב ההשתלה, שלב החשיפה ושלב התקנת השן הסופית.

בשלב הראשון יחדיר הרופא באמצעות הליך כירורגי שתל דמוי בורג העשוי מטיטניום אל עצם הלסת.

השלב השני הוא שלב החשיפה. בשלב זה חושף הרופא את השתל ומתקין עליו כיפת מתכת. מטרת החשיפה היא להכין את השתל לקראת הרכבת הכתר.

בין השלב הראשון והשני יש להמתין בין שלושה לשישה חודשים. בתקופה זו מתרחש תהליך הנקרא "אוסאואינטגרציה". זהו תהליך שבו רקמות העצם קולטות את השתל הדנטאלי ,עוטפות אותו ומטמיעות אותו בתוך העצם. קיימות שיטות אחרות שבהן אפשר לבצע את שני השלבים ביום אחד. רופא החניכיים המיומן ידע לבחור את השיטה המתאימה לכל מטופל.

השלב השלישי הוא השלב שבו מרכיבים כתר העשוי מחרסינה על השתל. רופא השיניים יחד עם טכנאי מעבדה מיומן יבחרו את גוון הכתר, את הצורה המתאימה ואת הגודל כדי שהשן המושתלת תיראה ותתפקד כשן טבעית.

 מהם הסיכונים וכיצד אפשר להימנע מהם?

כמו בכל ניתוח גם בהשתלת שיניים קיימים סיכונים, אך חשוב לציין כי רמת הסיכונים נמוכה ביותר.

פגיעה בעצב הלסת התחתונה. לעתים, בעקבות הפגיעה, העצב יפסיק לתפקד באופן זמני או קבוע. תכנון קפדני של הרופא המטפל, צילומי רנטגן מתאימים ורופא מיומן, מקצועי ובעל ניסיון, זו הדרך הבטוחה ביותר למנוע פגיעה בעצב.

אזור ההשתלה והשתל עלולים להזדהם ולגרום לכישלון בקליטת השתל. סביבת עבודה סטרילית, טכניקה נכונה, הקפדה על ההנחיות הרופא עם סיום השתלה, שטיפות ושימוש באנטיביוטיקה מניעתית ימנעו את הזיהום.

חדירה עמוקה מדי אל חלל הסינוס בעת ההשתלה או שימוש בשתל  שאיננו מתאים לאתר ההשתלה עלולים לגרום לדלקות בסינוס. תכנון קפדני של הרופא באמצעות צילומי רנטגן ,כולל צילום סי. טי, ומיומנות מקצועית הם הערובה הבטוחה ביותר למניעת דלקות בסינוס.

לאחר הניתוח ייתכנו תופעות לוואי כמו נפיחות, דימומים, שטפי דם ועוד. בדרך כלל תופעות הלוואי יחלפו כעבור מספר ימים. חשוב להישמע להנחיות הרופא ולבצע אותן בקפדנות. אם תופעות הלוואי חמורות או שהן אינן חולפות, יש לפנות מיד אל הרופא המטפל.

רוצים להימנע מסיבוכים ומסיכונים? צרו קשר עם ד"ר גיא כרמלי והצטרפו אל משפחת הלקוחות המרוצים.

צרו קשר, הצוות המסור ממתין לפנייתכם.